Sådan desinficeres dit hjem sikkert i forkølelses- og influenzasæsonen

Kolde- og influenzasæsonen er over os, og det er tid til at desinficere dit hjem. Det er vigtigt at dræbe bakterier, ikke bare rense dem, så sørg for at du bruger det rigtige produkt.

Bakterier kan leve på overflader i lang tid, så desinfektion af ofte berørte genstande er et must. Tør lyskontakter, dørknapper og fjernbetjeninger regelmæssigt.

Køkken

Hvis nogen i din husstand er syg, er det vigtigt at desinficere de områder, de brugte tid på. Uanset om det er køkkenet, hvor de spiste suppe eller soveværelset, hvor de sov, er det vigtigt at sikre, at alle hårde overflader er rene.

En desinfektionsspray skal påføres overfladen i mindst tre minutter. Dette gør det muligt for produktet effektivt at dræbe vira, svampe og bakterier.

Desinfektionsmidler kan købes i de fleste købmandsforretninger og er en nem og effektiv måde at dræbe bakterier i dit hjem. Bare sørg for at kontrollere etiketten og sørg for, at produktet er EPA godkendt til at dræbe forkølelse og influenzavirus.

I influenzasæsonen er det vigtigt at desinficere områder, der ofte berøres af andre mennesker. Dette inkluderer fjernbetjeninger, dørknapper, lysafbrydere og andre delte overflader med høj berøring.

Soveværelse

I kulde- og influenzasæsonen er det afgørende at desinficere dit hjem. Dette skyldes, at vira kan leve på overflader i op til tre dage.

I soveværelset vil du sandsynligvis rengøre dine lagner og pudebetræk, men sørg også for at kontrollere andre overflader. I særdeleshed, vil du desinficere dørhåndtag og lysafbrydere.

Det er også en god ide at desinficere din affaldskurv, især hvis en syg person har kastet op i den. Tør det blot af med en blegemiddelopløsning og lad to minutter, før desinfektionsmidlet virker.

Du bør også ændre dine pudebetræk og vaske dem i varmt vand for at dræbe bakterier, der måtte have akkumuleret under sygdommen. Endelig skal du ventilere dit værelse ofte. Åbn vinduerne i ca. 10 minutter om dagen for at flytte uaktuel luft ud og frisk luft ind. Dette vil hjælpe med at forhindre mange suspenderede bakterier i at dvæle i luften og reducere dine chancer for at få en anden influenza.

Stue

Når det kommer til kulde- og influenzasæson, dit hjem er grobund for bakterier – de sidste par vintre har set en rengøring erhverv stigning i mennesker, der kommer ned med influenza. For at undgå at videregive det til din familie og kæledyr er det vigtigt at tage et par ekstra skridt for at desinficere det sted, du kalder hjem.

Dette betyder ikke, at du er nødt til at bryde blegemiddelet og en spand vand ud. Brug i stedet en desinfektionsvenlig spray eller sprøjte for at få din stue i orden. Dette kan være det mest frekventerede rum i dit hjem, så hold det rent og ryddeligt til enhver tid. Dette vil hjælpe med at holde alle i huset sunde og glade, hvilket er en win-win. Mens du er ved det, overvej at bruge et automatiseret vakuum til at fjerne bakterier og skæl fra dit tæpper. Som en bonus vil dine gulve også se godt ud! Til sidst skal du huske at rengøre fjernbetjeningen. Dette er den, der mest sandsynligt vil blive brugt i køkkenet eller badeværelset, da det kan være svært at nå uden en børste.

Badeværelse

Når nogen i familien bliver syg, er det vigtigt at desinficere alle områder i dit hjem så hurtigt som muligt. Dette vil hjælpe med at eliminere bakterier, der kan forårsage forkølelse og influenza.

Badeværelset er et godt sted at starte. Vask, vandhaner, toilet og bruser berøres ofte og kan let sprede bakterier.

En god måde at forebygge sygdom på er altid at desinficere dit badeværelse, efter at nogen har været der, og efter at de har siddet i badekarret. Dette kan gøres ved hjælp af en blegemiddel spray, eddike eller hydrogenperoxid.

Desinfektionsservietter er en anden god mulighed for hurtig rengøring af hårde overflader. Disse klude kan også bruges til at desinficere dørhåndtag og lysafbrydere.

Den vigtigste ting at huske, når desinfektion er at læse produktets etiket. Du vil sikre dig, at det desinfektionsmiddel, du bruger, dræber alle de bakterier og vira, der er til stede.